Over Liesbeth Stam

Ik ben Liesbeth, levensfotograaf uit Son, moeder van twee prachtige dochters en een heerlijke kleindochter. Helaas ook weduwe van de vader van mijn dochters en mijn allerliefste lief. Ondanks alle verlieservaringen geniet ik met grote G van het leven met alle geluksmomenten.

Mijn passie is fotografie van alle momenten van het leven; van voor de geboorte tot na de dood.

Foto’s spelen een rode draad in mijn leven. Dit maakt dat ik mijn hobby omgezet heb in vakfotografie.

Als klein kind trok de donkere kamer, waar mijn vader zijn foto’s ontwikkelde, mijn aandacht. Hoe fascinerend was het wanneer er een wit papiertje in een bak water werd gelegd en er een foto tevoorschijn kwam waar wij zelf op stonden. Foto’s zijn van toegevoegde waarde om terug te gaan naar dat moment of om het verhaal blijvend te kunnen vertellen. Elke foto vertelt een eigen verhaal.

Zet een doos oude foto’s op tafel en de verhalen komen vanzelf, hoe bijzonder is dat!

Mijn allerliefste lief had mij op het hart gedrukt toch echt iets met fotografie te gaan doen. Hierdoor ben ik de opleiding Bekwaam Afscheidsfotograaf gaan volgen en heb dit met succes afgerond. Op deze manier heb ik mijn eigen rouw vormgegeven met afscheidsfotografie.

Mijn verlieservaringen maken dat ik mij goed kan inleven in het gevoel van de ander en daardoor met foto’s een goed beeldverhaal kan maken voor lotgenoten. Verder vind ik het heel belangrijk dat er foto’s gemaakt worden van de dagelijkse levensmomenten. Die speciale blik, de emotie, dat unieke moment, een spontane reactie. Dat zijn voor mij de fotomomenten die ik graag fotografeer. We leven in de tijd vooruit en wat is geweest én niet is vastgelegd, komt niet meer terug. Het blijft een herinnering voor jezelf wat je niet in beeld kan delen met een ander. Ik zou het heel vervelend vinden wanneer je na een gebeurtenis denkt “balen dat ik geen foto’s heb gemaakt of heb laten maken”.

De opleiding en mijn eigen ervaringen hebben mij geleerd hoe ik voor anderen een mooi beeldverhaal kan maken rondom het thema afscheid of andere belangrijke levensmomenten. Denk bijvoorbeeld aan geboorte, ziekteproces, verhuizing, familie-BBQ, een borrel met vrienden, een gewone dag in het leven van een gezin, met pensioen gaan, werk in beeld, rituelen, afscheid van een dierbare of het leeghalen van de ouderlijke woning.

Heb je wensen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op.

Lieve groet,

– Liesbeth Levensfotograaf